Regelingen omtrent ventilatie zorgen voor nieuwe producten

De regelgeving omtrent het rendement van ventilatie-units voor woonhuisventilatie zet leveranciers aan tot het ontwikkelen van nieuwe producten. Zo ook ventilator specialist ebm-papst. Zij lanceren nieuwe centrifugaal ventilatoren die een hoog rendement moet combineren met verbeterde mogelijkheden van communicatie en aansturing. Daarnaast zijn ze volgens de ontwikkelaar stiller dan de gebruikelijke marktstandaard.

Tot voor kort werden voor centrale woonhuisventilatieunits, al dan niet met of zonder warmteterugwinning, gebruik gemaakt van ventilatoren met voorovergebogen schoepen. Daar komt met de invoering van het nieuwe product van ebm-papst verandering in. “Speciale ventilatoren die zorgen voor zowel gecontroleerde luchtinvoer als –afvoer, zijn nodig voor woningventilatie in nieuwe alsook gerenoveerde gebouwen. De RadiCal ventilatoren met achterovergebogen schoepen behalen echter een veel beter resultaat met betrekking tot efficiëntie en geluid.” Ebm-papst heeft deze RadiCal ventilator voor toepassing in centrale woonhuisventilatieunits gecombineerd met een aerodynamische scroll behuizing.

Direct aansluiting

De scroll behuizing met ronde uitblaasopening kan direct op de afvoer van de ventilatie unit geplaatst worden. Dit zorgt voor een reducering van de veel voorkomende stromingsverliezen. Daarbij blijft het luchtvermogen ook stabiel in vergelijking met dubbel aanzuigende radiaalventilatoren en zorgt voor een rendement toename van 34 procent. “Bovendien wordt het geluidsniveau met 3,5 dB (A) verminderd wat met meerdere tests reeds bewezen is. Ook ongewenst geluid veroorzaakt door de inbouwcondities wordt gereduceerd. Het optioneel beschikbare luchtinvoerrooster FlowGrid kan op de inlaatzijde gemonteerd worden.”

Het nieuwe product is per april 2017 verkrijgbaar. 

Gerelateerde artikelen