Randloos toilet wordt nieuwe standaard

Erik op 26 januari 2017 | 2 minuten leestijd
Het aantal randloze toiletten neemt steeds meer toe. Ook Sphinx heeft het assortiment verder uitgebreid. Het bedrijf heeft onlangs twee nieuwe Rimfree® wandclosets geïntroduceerd. De randloze toiletten moeten bijdragen aan meer hygiëne en reinigingsgemak. Een Rimfree® closet kenmerkt zich door het ontbreken van spoelrand of andere verborgen ruimten. Hierdoor is het makkelijk schoon te maken en door een speciale spoeltechniek is er minder spoelwater nodig.

De twee nieuwe Rimfree modellen passen in de serie Sphinx 300. In het basissegment is het nieuwe Sphinx 300 wandcloset 28 Rimfree® toegevoegd. Sphinx: “Dit closet is opvallend anders in vormgeving en nog onderhoudsvriendelijker. Het keramiek van dit spoelrandloze wandcloset heeft een gesloten design met een grotendeels verborgen sifon en een open bevestiging. Het nieuwe wandcloset is naast bijzonder onderhoudsvriendelijk ook waterbesparend dankzij de 4,5 liter spoeling.” Voordeel voor de installateur is dat de installatie weinig voeten in de aarde heeft.

Nieuwe serie voor rolstoelgebruikers

Ook de Sphinx 300 Comfort Rimfree is nieuw in het assortiment. Deze verlengde wandcloset is speciaal ontworpen voor rolstoelgebruikers. Het hoekige ontwerp zorgt voor extra voordelen. “De Sphinx 300 serie bood voor deze doelgroep al een Rimfree® model met een zacht, rond design. Het nieuwe, verlengde Rimfree® wandcloset biedt een breder zitoppervlak door de comfortabele breedte van 400 mm en extra stabiliteit van de closetzitting voor een veilige overstap vanuit de rolstoel. Hiermee is dit nieuwe Rimfree® wandcloset van 70 cm perfect afgestemd op de eisen van zelfstandig closetgebruik in barrièrevrije sanitaire ruimten.”

TIjdloze design

Ook de serie Citterio van Keramag Design (zie foto bovenaan artikel) heeft een update gekregen en is randloos geworden. Het sobere en tijdloze design, zoals Sphinx het closet omschrijft, heeft geometrische en organische rondingen. “De verdekte bevestiging en harmonieus geïntegreerde closetzitting maken dit closet tot een bijzonder design statement in badkamer en toiletruimte.”

Gerelateerde artikelen