​PROFIdag 2015: alles over industriële communicatie

Erik op 13 oktober 2015 | 2 minuten leestijd
Industriële communicatie is binnen de industrie niet meer weg te denken. Elke moment willen we weten wat er gebeurd, of er een machine is vastgelopen, of er onderhoud nodig is en of er misschien wel te weinig output is. Om deze gegevens uit de productie te halen is het van belang dat er voor een juiste manier van informatie overdracht wordt gekozen. PROFIBUS, PROFINET en IO-Link helpen hierbij. Tijdens de PROFIdag 2015, op 12 november in het Evoluon in Eindhoven, worden verschillende onderwerpen en ontwikkelingen omtrent dit onderwerp behandeld.

Thema’s als modulaire concepten, flexibel produceren, communicatie binnen de procesindustrie en veiligheidsaspecten zijn slechts enkele van de onderwerpen die op de PROFIdag 2015 voorbij komen.

Lezingen

Vaak bouwen machinebouwers niet alleen machines voor lokaal gebruik, maar voor de wereldwijde markt, hierbij speelt flexibiliteit een zeer grote rol! Maar de klant heeft ook steeds hogere verwachtingen, dataverkeer wat gebruikt maakt van één zelfde medium, draadloze toepassingen en het remote benaderen begint steeds meer een commodity te worden. In een aantal lezingen komen deze onderwerpen aan bod.

Ervaringen

Ook vertellen verschillende eindgebruikers over hun ervaringen met PROFINET. Zowel het gebruik van PROFIBUS als PROFINET kan veel voordelen bieden. Doordat de technieken zich al bewezen hebben in de fabrieksautomatisering, wordt proces-automatisering. Ook vertellen een aantal leden over de mogelijkheden die PROFINET biedt voor de proces-automatisering.

Klik hier voor meer informatie
over PROFIdag 2015, het programma en de deelnemers.

Gerelateerde artikelen