Productverbetering maakt ‘Nederlands’ kozijn luchtdicht

In Nederland wordt vaak gekozen voor stelkozijn-montage. Om deze varianten goed wind- en waterdicht te maken, komt Renson een nieuwe versie van de Invisivent raamverluchting. Daarbij wordt de Invisivent raamverluchtingen bovenop het raamkozijn gemonteerd.

De Nederlandse markt is net iets anders dan andere markten vanwege het grote aantal stelkozijnen. Voor dit type worden aan de zijkanten en bovenaan aanslagprofielen aangebracht om de wind en water buiten te houden. “Zo zijn die voortaan ook perfect geschikt voor die in Nederland ingeburgerde bouwwijze, waarbij ramen van buiten af geplaatst worden”, legt Renson uit. Maar met een standaard oplossing zou niet iedereen zijn geholpen. Renson moest rekening houden met de variatie in dikte en de breedte van de aanslagflens. Ook de rubberopname is variabel.

Hogere eisen

De nieuwe varianten moeten oplossingen bieden voor de installatie- en de bouwbranche. “Ventilatie kijkt tegen een steeds strenger wordende wetgeving aan en dus legt de bouwsector de lat op het vlak van energiezuinigheid, luchtkwaliteit en akoestiek steeds hoger.” Ook de bewoner zijn zich steeds meer bewust van het nut van een goed binnenklimaat en het besparen van energie. De wensen worden daardoor steeds hoger.

Samenwerking in de markt

Om aan de eisen van bedrijven en particulieren te voldoen is Renson een samenwerking aangegaan met Aralco. Vanaf 2018 zal het laatst genoemde bedrijf onder de naam Renson hun producten aanbieden. “Dankzij deze synergie zal Renson z’n totaalconcepten voor gezond, comfortabel en duurzaam wonen nog beter in de Nederlandse markt kunnen aanbieden”, leggen de partners uit.

Gerelateerde artikelen