​Productie slimme lantaarnpalen van start

Erik op 8 maart 2016 | 2 minuten leestijd
LightMotion, de intelligente lantaarnpaal van Lightwell, is in productie genomen. Er bleek vanuit verschillende hoeken interesse te zijn voor de slimme straatverlichting, nadat deze in september voor het eerst werd gepresenteerd. In de nabije toekomst zijn de slimme lichtmasten dan ook onderdeel van ons straatbeeld.

Wat maakt de LightMotion lantaarnpaal slim? Naast lichtgeven, heeft de lantaarnpaal een schare aan andere functies. Zo kan hij worden uitgerust met wifi, kan hij fungeren als oplaadpunt voor elektrische auto’s en kan hij uitgerust worden met beveiligingscamera’s. De verlichting is daarnaast uitgerust met sensoren die het lichtniveau kunnen aanpassen naar de wensen van de omgeving.

App

Momenteel is er tevens een app in ontwikkeling voor de lantaarnpaal. Aan de hand van deze app kunnen gebruikers gemakkelijk een parkeerplek vinden in de omgeving van de lantaarnpaal. In een later stadium wordt het ook mogelijk om bij de lantaarnpaal voor de parkeerplek te betalen. Om in te loggen is geen eigen internetverbinding nodig, aangezien de lantaarnpaal een wifi-verbinding heeft.

Wereldpremière

Op 13 maart gaat de beurs Light + Building 2016 van start in Frankfurt. Hier kent de slimme lantaarnpaal zijn wereldpremière. Chief executive officer Henk Janssen: “Op dit moment zijn er pilots gaande in Kopenhagen, Rotterdam, Los Angeles en Bejing waar we samen werken met diverse lokale partners als telecom- en netwerkbedrijven om het software systeem te ontsluiten. Door de recente steun van regeringen van over de hele wereld voor dergelijke multifunctionele producten geeft aan dat de marktintroductie van LightMotion op het juiste moment komt.”

Gerelateerde artikelen