Productie duurzame energie Nederland opnieuw gestegen

Erik op 2 maart 2017 | 2 minuten leestijd
In Nederland is de productie van duurzaam opgewekte energie opnieuw gestegen. De productie steeg in 2016 met 15 procent ten opzichte van 2015, meldt het CBS. Bij de groei zijn voornamelijk windmolens belangrijk. Zij zorgen voor de helft van de duurzame energie in Nederland.

Bijna dertien procent van alle verbruikte elektriciteit in de ons land was in 2016 groen. Dat is een stijging van twee procentpunten ten opzicht van 2015.

Groei windmolenpark zorgt voor toename g

Bron: cbs

Eerder werd al gemeld dat het aantal zonnepanelen in Nederland aanzienlijk groeit. In 2014 verdubbelde het aantal zonnepanelen in Nederland. Het was in dat jaar zelfs een tijdje lastig om aan zwarte panelen te komen. De groei lag voor 70% bij huiseigenaren. De rest was voor rekening van bedrijven, scholen en overheidsgebouwen. Bij de totale productie van duurzame energie is zonne-energie slechts een tiende van de totale productie.  

Opmars in Nederland

In Nederland is sprake van een opmars van zonnepanelen. Dat merkt ook Orange Solar Power, een Nederlands solar bedrijf dat modules aanbiedt aan installateurs. Orange Solar Power is partner van Solar Solutions, de organisatie die ieder jaar een Trendrapport uitbrengt met de nieuwste feiten en cijfers.

Europese windenergie

Op het gebied van windenergie is Duitsland de absolute koploper. Onze oosterburen produceren ongeveer een derde van de totale productie. Spanje, Groot-Brittannië en Frankrijk volgen. Ons land moet het doen met een tiende plek met een productie van iets minder dan drie procent van de totale productie van de windenergie in Europa. 

Gerelateerde artikelen