Toch is een tuin meer werk dan de meesten denken. Wanneer moeten de planten water krijgen? Hoeveel water krijgt elke plant? Of hebben de planten voeding nodig? Een aantal van de vele factoren waar je mee te maken krijgt bij het onderhouden van de tuin.
Als u net als ik iets te vaak een plant moet vervangen, omdat hij niet meer leeft is het misschien tijd om het onderhoud aan iemand over te laten. Of iets anders, bijvoorbeeld apparaten die met het internet zijn verbonden. Deze apparaten worden dan in de tuin geplaatst en zorgen voor de meest groene en vruchtbare planten.
In 2013 was er al een vloedgolf aan kickstarter projecten omtrent ‘automated gardens’. De meest succesvolle hiervan was die van Click&Grow, zij ontvingen meer dan een half miljoen dollar in investeringen. Het verbouwen van eigen kruiden en groenten wordt steeds populairder. Zijn de ‘automated gardens’ de oplossing voor degene zonder groene vingers?
Als we kijken naar de verschillende opties die worden aangeboden vraag je je al snel af hoe we planten ooit zonder de hulp van moderne technologie hebben kunnen laten groeien. Een paar voorbeelden hoe de tuin van de toekomst er uit komt te zien met de hulp van slimme apparaten.
Slimme data
De planten groeien in een ‘slimme pot’ met ingebouwde sensoren. De sensoren kunnen ook in de grond geplaatst worden naast planten die al in de grond staan. Deze sturen vervolgens informatie naar de cloud over o.a. de temperatuur van lucht, de vochtigheid van lucht en grond, de intensiteit van het licht en in sommige gevallen de PH-waarde van het water. Als er voldoende informatie verzameld is verstuurt het systeem een bericht om actie te ondernemen.
Plant Link stuurt bijvoorbeeld een sms als de grond niet vochtig genoeg is en geeft de planten zelfs water als het tuinslang koppelstuk ook is aangeschaft. Terwijl HarvestGeek gedetailleerde analyses gebaseerd op de vergaarde data om zo de mooiste planten te krijgen stuurt. Beide diensten geven real-time informatie over de groei die de planten doormaken.
De systemen houden data bij die u zelf niet kan meten, of waar u de tijd niet voor heeft, zodat we allemaal een tuin kunnen hebben die groener is dan die van de buren.