Plusdak wekt energie op en zorgt voor isolatie

Erik op 21 juni 2017 | 3 minuten leestijd
Het gebruik van zonnepanelen is relatief nieuw en overal om ons heen zien we steeds meer zonnepanelen worden geïnstalleerd. Een van de pioniers op het gebied van zonne-energieopwekking en –opslag, is Solarwatt. Het Duitse bedrijf gaat nu samenwerken met Stafier Solar Systems, producent, adviseur en leverancier van zonne-energie voor hellende daken. De twee bedrijven introduceren het Plusdak.

Het Plusdak is een totaaloplossing voor hellende daken op het gebied van isolatie, levert zonne-energie en draagt bij aan een gezond binnenklimaat. Het dak kan op maat worden gemaakt en is kan ook worden gebruikt bij renovatieprojecten. “Het Plusdak is een totaaldak waarbij de verschillende bouwelementen naadloos op elkaar aansluiten, zowel esthetisch als bouwkundig gezien”, leggen de bedrijven uit. “Glas-glaszonnepanelen van Solarwatt doen dienst als dakpannen, waarbij de panelen verzinken in de dakbedekking en de belijning van het dak behouden blijft.”

Nieuwe panelen

De type panelen die worden gebruikt in het nieuwe dak zijn volgens de ontwikkelaars duurzamer en kennen een langere levensduur dan traditionele glas-foliepanelen. “Ze zijn extreem sterk en bestand tegen alle weersomstandigheden. Dit maakt het voor ons mogelijk om aannemers en coöperaties de energieprestatiegarantie te bieden, die zij zoeken.”

Waterdicht en isolerend

Doordat het systeem op maat gemaakt zijn, gemaakt zijn van ventilerende aluminium onderframes en de combinatie met waterkerende en damp-open isolatiepanelen, is het zonnepaneelsysteem wind- en waterdicht. “De BiPV-systemen van Stafier Solar Systems zorgen bovendien voor een natuurlijke ventilatie onder de zonnecellen, waardoor energieverlies wordt beperkt en maximaal rendement en een lange levensduur van de zonnepanelen worden gegarandeerd.”

Dakvensters voor ventilatie

Door middel van een slimme constructie, heeft het Plusdak een daglichttoetreding waarbij gebruik wordt gemaakt van dakvensters. Deze vensters zorgen ook direct voor een gezond binnenklimaat. De isolatie wordt geregeld door SlimFix RenoTwin-isolatieplaten. Deze voorkomen ook oneffen onderconstructies.

Alles onder één dak

De ontwikkelaars zien veel mogelijkheden met deze noviteit. “Met het Plusdak bieden we de bouwkolom namelijk het gemak van een one-stop-shop: we leveren een hoogwaardig geïsoleerde dakoplossing die op duurzame wijze energie opwekt en lang meegaat. Perfect als langetermijninvestering tijdens renovaties.”

Gerelateerde artikelen