Platform voor installatietechnische CAD-symbolen en Revit-families

Erik op 8 mei 2013 | 2 minuten leestijd
De afgelopen tien jaar was cadsymbols.nl de plaats voor engineers om CAD-symbolen te downloaden. Vanaf medio oktober is er MEPcontent.eu: een nieuw platform waar engineers hun Revit families en CAD-symbolen gratis kunnen downloaden.

Voor MEP-engineers die up-to-date grafische productinformatie willen, is er nu MEPcontent.nl: een website die toegang geeft tot allerlei grafische productinformatie (content). Voor zowel E- als W-installatietechniek, voor gebruik in Revit en CAD en in lijn met het leveringsprogramma van de fabrikanten en leveranciers. De site heeft een interface met duidelijk menu en filterfunctie.

Revit en CAD

De selectie wordt beperkt via diverse filters: fabrikantnaam, productcategorie, platform waarop de informatie gebruikt gaat worden, land waar de producten geleverd worden, etc. De gevonden producten zijn direct zichtbaar en klaar om te downloaden.

Voor ieder platform (Revit- of CAD-gebaseerd) heeft MEPcontent.eu de juiste bestanden beschikbaar: er zijn DWG- en Revit-bestanden, maar ook Product Line Sheets (PLS). Een PLS bevat parametrische productinformatie voor het maatvast genereren van symbolen en families op de desktop. Een preview afbeelding laat zien wat men kan verwachten zodra de betreffende file gedownload is.
 

Fabrikanten

MEPcontent.eu is een initiatief van Stabiplan en bevat grafische productinformatie van alle bekende fabrikanten en leveranciers, zoals Dyka, Wago, Wavin, ABB, Wilo, Geberit, Nefit, Bergschenhoek, Legrand, Flamco, Econosto, Itho, Velu, etc. Met deze fabrikanten wordt nauw samengewerkt om de informatie up-to-date en in lijn te houden met hun leveringsprogramma’s. Dagelijks wordt nieuwe content toegevoegd en bestaande informatie vernieuwd waar nodig.

Extra’s voor StabiCAD engineers

Alle inhoud op MEPcontent.eu is voor iedereen gratis te downloaden en te gebruiken, maar levert de StabiCAD engineer extra comfort bij het downloaden en beheren van de data. Dankzij de geïntegreerde elementselectie in StabiCAD is de in de software aanwezige productinformatie altijd up-to-date en gekoppeld aan parametrische data. De content is bovendien voorzien van connectoren, wat het gebruik in StabiCAD verder vergemakkelijkt.

Gerelateerde artikelen