​Phillips investeert miljoenen in plantenteelt met LED-verlichting

Erik op 8 juli 2015 | 2 minuten leestijd
LED is dé trend op het gebied van verlichting. De transitie van conventionele verlichting naar LED-verlichting is een onvermijdelijke trend in alle segmenten van de verlichtingsbranche. Ook op het gebied van plantenteelt steekt LED-verlichting nu de kop op. Phillips investeert miljoenen in onderzoek naar het gebruik van blauw en rood LED-licht bij het verbouwen van groenten en kruiden.

Op de High Tech Campus in Eindhoven werd afgelopen maandag een onderzoekscentrum geopend dat zich focust op plantenteelt onder LED-licht, genaamd GrowWise City Farming Research Center. Dit binnenshuis telen brengt verschillende voordelen met zich mee. De planten, geworteld in steenwol, staan in speciaal geconditioneerde cellen, waardoor de kans op ziektes kleiner is. Daarom zijn er ook minder of zelfs geen bestrijdingsmiddelen nodig.

Deze techniek is overigens niet nieuw. Het Bossche bedrijf Plantlab experimenteert namelijk al jaren met LED-verlichting in de plantenteelt. Phillips wil met deze investering de techniek echter verder ontwikkelen, zodat het grootschaliger toegepast kan worden.

Overpopulatie

De wereldbevolking neemt toe, terwijl geschikte landbouwgrond juist afneemt. Om dit probleem te tackelen zou deze techniek een belangrijke rol kunnen spelen. Het binnenskamers verbouwen van groente, fruit en kruiden kan namelijk overal.

Gerelateerde artikelen