​Phillips introduceert Power over Ethernet in Amerika

Erik op 28 januari 2016 | 2 minuten leestijd
Phillips heeft onlangs een grote universiteitscampus in South Carolina (Verenigde Staten) voorzien van een gloednieuwe lichtinstallatie, compleet met ledverlichting en Power over Ethernet. De nieuwe lichtinstallatie bespaart tot 70 procent meer energie dan gelijksoortige gebouwen met traditionele verlichting.

Power over Ethernet, ook terug te vinden in The Edge (het hoofdkantoor van Deloitte), is een intelligent systeem dat data verzameld vanuit elk lichtarmatuur. Elk armatuur is dan ook uitgerust met een sensor en staat, via het ethernet, in verbinding met een centrale computer.

Met het Power over Ethernet-systeem is het mogelijk om de verlichting via een centrale computer, smartphone of tablet te besturen. Door in te spelen op de data die via elk armatuur verzameld wordt, is het dus mogelijk om ruimtes alleen van licht te voorzien wanneer en in hoeverre dat nodig is. Daarnaast zorgen de bewegingssensoren er automatisch voor dat het licht alleen brandt als er mensen aanwezig zijn. Dit zorgt voor aanzienlijke energiebesparingen.

Primeur

“Dit is de eerste keer dat een universiteit in de Verenigde Staten gebruikt maakt van een Power over Ethernet Connected Lighting System”, zegt Amy Huntington, president van Phillips Lighting Americas, over het Watt Family Innovation Center van Clemson University, waar het system werd geïmplementeerd. “Het zorgt voor meer controle, meer energie-efficiëntie en meer besparingen op dagelijkse kosten.”

Gerelateerde artikelen