​Philips stelt ambitieuze doelen op gebied van duurzaamheid

Erik op 9 juni 2016 | 2 minuten leestijd
Philips heeft ambitieuze doelstellingen uitgesproken op het gebied van duurzaamheid. Per 2020 wil de wereldleider op het gebied van verlichting honderd procent CO2-neutraal zijn en twee miljard energiebesparende ledlampen hebben verkocht. Dit liet het bedrijf weten tijdens de zevende Clean Energy Ministerial (CEM7), een conferentie in San Francisco.

Mocht Philips erin slagen om inderdaad twee miljard energie-efficiënte ledlampen te verkopen, dan liegen de energiebesparingen die daarmee gepaard gaan er niet om. De besparing zou gelijk staan aan de hoeveelheid energie die wordt opgewekt door zestig middelgrote, op kolen gestookte energiecentrales.

De Clean Energy Ministerial, de conferentie waar Philips haar doelstellingen uitsprak, is een forum waar men op wereldwijde schaal samenwerkt aan de overstap naar schone energie.

Energie-efficiëntie

Bill Bien, Hoofd Strategie bij Philips Lighting: “We willen de overeenkomst die op de VN Klimaatconferentie in Parijs (COP21) is gesloten, omzetten in tastbare acties. Energie-efficiëntie is een belangrijke prioriteit in de strijd tegen klimaatverandering, met alleen maar positieve gevolgen voor het milieu en de wereldwijde economie. Het leidt op zeer korte termijn – al in 2020 – tot een jaarlijkse energiebesparing van ongeveer 12 miljard euro. We moeten nu actie ondernemen, voor het te laat is.”

Global Lighting Challange

Met de doelstelling om zoveel mogelijk energie-efficiente ledlampen te verkopen, ondersteunt Philips de Global Lighting Challange. Dit initiatief zet zich in om wereldwijd zo snel mogelijk 10 miljard duurzame ledlampen te installeren, om klimaatverandering tegen te gaan.

Gerelateerde artikelen