Philips gaat stadion van ledverlichting voorzien

Erik op 6 oktober 2016 | 2 minuten leestijd
Philips Lighting staat voor een enorme uitdaging. Het bedrijf gaat de verlichting verzorgen voor het nieuwe voetbalstadion van Atletico Madrid. Daarvoor wordt ledverlichting gebruikt die van kleur kan veranderden om de sfeer te verhogen en de stemming goed over te kunnen brengen.

Het stadion van Atletico Madrid krijgt een capaciteit van ongeveer 70.000 stoelen en zal, naast het voetbal, ook worden gebruikt voor optredens. Hiervoor kan de ledverlichting goed worden gebruikt. Het nieuwe stadion wordt het eerste stadion dat gebruikt gaat maken van de zogenoemde ArenaExperience van Philips Lighting. In het stadion worden 336 led-floodlights geïnstalleerd. De lichten kunnen perfect worden gebruikt voor shows en kunnen binnen seconden worden aan- of uitgezet. Opwarmen, zoals bij traditionele verlichting, is daardoor niet noodzakelijk.

16 miljoen kleuren

In het dak van het stadion komt VayaFlood ledverlichting die 16 miljoen kleuren kunnen weergeven. Philips ColorKinetics zorgt ervoor dat de kleuren worden aangepast. Bij doelpunten kunnen de lichten helpen de fans in extase te brengen.

Philips Lighting schrijft zelf op hun website: “De juiste verlichting is essentieel voor sportaccommodaties. Van kleinere professionele sportstadions tot grote multifunctionele locaties: ArenaExperience maakt het verschil tussen een gemiddeld wedstrijd en een echt spannend evenement.” 

De oplevering van het project staat gepland voor 2017. 

Gerelateerde artikelen