​Persoonlijke verkoeling door Russische startup

Wanneer het buiten warm wordt, is het prettig dat het binnen aangenaam koel is. Maar airco’s slurpen vaak energie. De Russische startup Evapolar heeft daar een oplossing voor bedacht. Zij komen met een compact apparaat dat zorgt voor verkoeling waar en wanneer jij dat wenst.

De Evapolar, zoals het apparaatje heet, is volgens de makers milieuvriendelijk en energiezuinig waarmee je jouw persoonlijke microklimaat kan creëren. “Evapolar werkt door middel van waterverdamping, de meeste simpele en efficiënte manier van verkoeling.” De startup geeft aan dat het idee van een apparaat dat verkoelt door middel van waterverdamping niet nieuw is, maar dat andere apparaten zeer groot en lomp zijn.

Updates

“Evapolar is niet gewoon een airco, maar heeft enkele updates gekregen en is daardoor uniek. De belangrijkste verbetering is dat we hem krachtig en compact hebben gemaakt zodat je hem ook op je tafel kan zetten.” Het compacte apparaat zorgt ook voor een betere luchtvochtigheid en zuivere lucht. “Jouw persoonlijke klimaat die door Evapolar wordt gecreëerd is gezond en goed voor jouw huid en haar”, legt het bedrijf verder uit. De ontwikkelaars claimen dat hun product tot wel twaalf keer energiezuiniger is dan traditionele splitsystemen. Het apparaat wordt gevuld met water (710 ml) en door middel van een filter wordt de lucht gereinigd. Met een volle tank kan je 6 tot 8 uur koelen.

De boer op

Na drie jaar ontwikkelen is de startup nu klaar voor het verschepen van de producten. Omdat de hele wereld er een kan bestellen, kunnen ook Nederlandse consumenten profiteren van het nieuwe product. 

Gerelateerde artikelen