Overstap naar milieuvriendelijker koudemiddel met nieuwe airconditioners

LG Electronics presenteert een vernieuwde line-up Residential Air Conditioners (RAC), die gebruikmaken van het koudemiddel R32. Dit is milieuvriendelijker dan R410A. Daarnaast komen de nieuwe modellen airconditioners met en wifi-functie en energie-efficiënte Dual Inverter Compressor.

Eenvoudig te recyclen koudemiddel

Het koudemiddel R32 levert vergelijkbare prestaties als R410A, maar heeft een lagere ‘Global Warming Potential’ (GWP). R32 stoot bovendien fors minder CO2 uit. Hierdoor is het middel milieuvriendelijker en blijft het ook in de toekomst beschikbaar. Daarnaast bestaat R32 uit slechts één bestandsdeel waardoor het koudemiddel eenvoudig hergebruikt of gerecycled kan worden.

Snel koelen en verwarmen met de Dual Inverter Compressor

De nieuwe RAC modellen zijn stiller en energiezuiniger. Ze zijn uitgerust met de LG’s Dual Inverter Compressor. Deze is voorzien van 2 rotary’s, waardoor deze een hoger rotatiefrequentie en snelheidsbereik heeft dan conventionele compressoren. Met behulp van het hoge snelheidsbereik van de Dual Inverter is de airconditioner in staat een ruimte sneller te koelen of verwarmen. Volgens LG is de nieuwe RAC lijn ook zeer gebruiksvriendelijk. Door de ingebouwde Wifi-functie kan de gebruiker op ieder moment de airconditioner bedienen via een smartphone of tablet. 

Gerelateerde artikelen