Outdoor node stuurt buitenverlichting slim en draadloos aan

Erik op 24 april 2019 | 2 minuten leestijd
High-tec bedrijf Nedap breidt haar Luxon IoT Node portfolio uit met een variant die ontwikkeld is om buitenverlichting slim en draadloos aan te sturen: De Luxon Iot Node Outdoor. Door middel van connected lighting kan het energieverbruik teruggebracht worden met circa 75%.

De Luxon IoT outdoor Node is compact en past op alle LED armaturen voorzien van een gestandaardiseerde Zhaga connector. Hiermee wordt het uiterst eenvoudig om het volledige besparingspotentieel van LED technologie te ontsluiten. 

Energie besparen

Met de introductie van de outdoor node wil Nedap een volgende stap zetten in connectiviteit voor de verlichtingsmarkt. Jeroen Somsen, Managing Director Nedap Light Controls: “We zien veel oplossingen die gericht zijn op kantooromgevingen en woningen, maar voor industriële applicaties met buitenlocaties blijft de ontwikkeling achter. Dat is een gemiste kans, want juist hier wordt veel energie geconsumeerd en is onderhoud een uitdaging. Met de Luxon IoT Node Outdoor bieden we een oplossing om juist in veeleisende omgevingen veel impact te hebben op energieverbruik en operationele kosten door toepassing van connectiviteit. Waar een LED retrofit het energieverbruik halveert, brengt connected lighting het energieverbruik terug tot wel 75 procent.”

Lichtmanagementplatform

Nedap Luxon is een online lichtmanagementplatform. Hiermee worden armaturen draadloos en slim aangestuurd, zodat extra energie wordt bespaard. De verlichting is altijd toegespitst op de behoeften van de gebruiker en brandt alleen waar en wanneer nodig. Daarnaast geeft het systeem inzicht in prestaties en verbruik, wat toekomstige optimalisaties en proactief onderhoud mogelijk maakt. Met behulp van verschillende dashboards stelt Nedap gebruikers in staat alle bedrijfsvestigingen online binnen één systeem te beheren. Luxon is eenvoudig te combineren met elk gewenst verlichtingssysteem.

Gerelateerde artikelen