Optimale warmteoverdracht met nieuw elektrisch vloerverwarmingsysteem

Erik op 19 februari 2018 | 4 minuten leestijd
MAGNUM Heating introduceerde tijdens VSK 2018 twee nieuwe producten: een uniek systeem voor elektrische vloerverwarming – de MAGNUM Heatboard – en een RVS Front verdeler. De introducties ontvingen veel lof. “We hebben echt heel veel reacties gekregen. We worden bedolven onder de aanvragen”, zegt Michael Utermark, Sales Director bij MAGNUM Heating.

Het MAGNUM Heatboard is een dun droogbouwsysteem met een opbouwhoogte van slechts 11 mm in combinatie met een onderisolatie. Uniek aan het nieuwe systeem is dat het zelfs in de bochten een maximale warmteoverdracht biedt. Dit komt door een nieuw productieprocedé. Door High-Density EPS schuim direct in de voorgevormde aluminium platen te spuiten, verkrijgt het MAGNUM Heatboard contact over de gehele vloer. 

Snelle en egale warmteoverdracht

Michael Utermark: “Met andere systemen heb je altijd last van koudebruggen, omdat de strips alleen in de lengte aangebracht kunnen worden. Uniek aan de Heatboard is dat het systeem de vloer egaal warm maakt, ook in de bochten. Er zijn geen koudebruggen”. Het gebruik van een aluminium laag die de topvloer verwarmt op zo’n grote oppervlakte is nog niet eerder gedaan voor elektrische vloerverwarming. “Aluminium is de beste warmtegeleider die je kunt hebben. Huidige systemen verwarmen ongeveer 70 tot 80% van het vloeroppervlak. Wij garanderen 99% waarbij de warmte volledig naar de oppervlakte wordt geleid”.

Snelle en gemakkelijke installatie

Het MAGNUM Heatbord wordt geleverd in een set van 11 aluminium platen (5 m2). De platen hebben een afmeting van 788 x 594 mm (Effectief: 589 x 778 mm) en kunnen op maat worden gesneden. Prettig voor de installateur. “Installatie is heel gemakkelijk, het is eigenlijk een soort puzzel die je eenvoudig in elkaar legt”.

Met een Heatboard Cable van 6 mm en een opbouwhoogte van slechts 11 mm is MAGNUM Heatboard een zeer dun elektrisch vloerverwarming systeem gecombineerd met onderisolatie. Utermark: “11 mm is de standaard opbouwhoogte, maar het systeem is ook verkrijgbaar in een 30 mm versie voor nog meer geluidsreductie. Dat is bijvoorbeeld prettig bij appartementencomplexen”. 

Duurzame en compacte verdeler

Ook heeft MAGNUM een nieuwe RVS Premium Front verdeler op de markt gebracht. Doordat de regelunit uit roestvrijstaal is vervaardigd, kan er geen roestafzetting plaatsvinden. “De duurzaamheid van de RVS Premium Verdeler is veel beter dan vergelijkbare verdelers van staal. Binnen 5 jaar roesten die weg en moet je ze vervangen. Dat is niet zo met RVS, wij geven dan ook 10 jaar garantie,” zegt Utermark.

De compacte verdeler is standaard voorzien van een Grundfos ALPHA2 L pomp met energielabel A en tevens uitermate geschikt voor lage temperatuur verwarming (LTV). De pomp is geplaatst op een opgelaste extra voetplaat, zodat de bevestigingsboutjes van de pomp niet door de koker gedraaid zijn. Lekkages op de pompbevestiging zijn uitgesloten, omdat de pomp droog is gemonteerd. De haakse groepsafsluiters zijn dubbel instelbaar en zijn geschikt voor MAGNUM actuatoren t.b.v. de naregeling.

De watertemperatuur is in te stellen met een thermostaatkop. De RVS Premium Front verdeler is uitgevoerd met een thermometer automatische ontluchter en een maximaal beveiliging. Hiermee wordt voorkomen dat te heet water de vloer in wordt gepompt. Aan de onderzijde zit een vul- en aftapkraan.

De RVS Premium Verdeler is al leverbaar. Op de MAGNUM Heatboard moeten we nog eventjes wachten. Deze komt voor de zomer op de markt. Ook introduceert MAGNUM Heating binnenkort een nieuw watergedragen verwarmingssysteem gebaseerd op hetzelfde principe.

Gerelateerde artikelen