Opsporen ondergrondse lekkages wordt eenvoudiger

Een lekkage is vervelend, zeker als deze zich in een ondergrondse waterleiding bevindt waardoor er haast geboden is bij het vinden en oplossen van het probleem. Met de Sewerin SeCorr C 200 van EURO-INDEX worden lekkages op een snelle en accurate manier gevonden.

Het nieuwe product van EURO-INDEX werkt op basis van de correlatie methode. “Door gelijktijdige meting van de vibraties van een waterlek bij twee punten in een leiding (bijvoorbeeld kranen), kan de afstand van beide punten tot het lek worden berekend”, legt het bedrijf uit. Zeer gevoelige microfoons meten het geluid tussen verschillende punten en twee draadloze zenders zenden de signalen naar een ontvanger dat de correlator wordt genoemd. Deze ontvanger is belangrijk in het hele systeem, want deze bepaalt het tijdsverschil tussen de signalen. Daarbij wordt aan de hand van de lengte, de diameter en het materiaal van de betreffende leiding de exacte afstand van het lek bepaald tussen het lek en de meetpunten.

Kind kan de was doen

Bij de bediening kan de gebruiker alleen toekijken: “De geavanceerde firmware van de SeCorr C 200 voert de metingen vrijwel geheel automatisch uit. Zodra de gegevens van de leiding zijn ingevoerd en de meting wordt gestart worden alle stappen uitgevoerd zonder tussenkomst van de gebruiker.” De signalen die worden gemeten worden voortdurend geanalyseerd waarbij de ideale filteropties worden toegepast. Daarbij draagt een groot kleuren touchscreen bij aan de overzichtelijkheid. Hierop worden alle meetresultaten en andere informatie getoond.

Bescherming

Qua bescherming zit het ook wel snor bij de Secorr C 200, want deze beschikt over de beschermingsklasse IP67. Daarmee is het apparaat geschikt voor het gebruik onder alle condities. “Vuil, stof en vocht hebben geen invloed op de functionaliteit. Een krachtige Li-Ion accu zorgt ervoor dat het toestel een hele dag zonder onderbrekingen kan worden toegepast.”

Gerelateerde artikelen