Op de elektronische AirWheel de stad door ‘cruisen’

Erik op 15 oktober 2014 | 2 minuten leestijd
De AirWheel geldt als de nieuwste concurrent van Segway. Begin vorige week kwam de elektronische een- of tweewieler op de Nederlandse markt. Binnen 90 minuten is de AirWheel opgeladen, waarna je op geheel milieuvriendelijke wijze de straten doortuft.

Keken we voorheen onze ogen uit als we een Segway voorbij zagen zoeven; nu is daar een variant bij gekomen. De AirWheel is te besturen door lichtjes heen en weer te bewegen. Wanneer gebruikers naar voren leunen, komt de rijdende gadget in beweging; als ze naar achteren leunen, wordt de rem geactiveerd. Volgens de ontwikkelaars is de AirWheel ideaal om diverse afstanden in drukke gebieden als stadscentra, stations en kantoorgebieden te overbruggen. Grote verschil ten opzichte van de Segway is de prijs; met 600 euro is de AirWheel een stuk goedkoper.

Specificaties

De AirWheel heeft één of twee wielen, twee voetplankjes en geen stuur. Het elektronische vervoersmiddel weegt tien kilo en haalt een snelheid van maximaal 18 kilometer per uur. Een accu is ingebouwd en na 90 minuten opladen heeft de AirWheel een bereik van minimaal 23 kilometer. Dankzij ledverlichting is de AirWheel ook in het donker veilig te gebruiken.

De AirWheel is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen; variërend in onder meer bereik en prijs.

Gerelateerde artikelen