Onderzoek helpt bij badkamerontwerp

Erik op 20 november 2017 | 3 minuten leestijd
Een badkamer is meer dan een bad, douche en toilet. Ook opbergkastjes zijn onmisbaar. Sphinx heeft onderzocht hoe personen zich bewegen in de badkamer en heeft daar de opbergkasten op afgestemd. Het bedrijf heeft badkamermeubels speciaal ontwikkeld op de wensen en het gedrag van gebruikers. “Met deze informatie kan Sphinx badkamerseries ontwerpen die uitblinken in maximaal comfort en opberggemak voor elke individuele gebruiker”, legt het bedrijf uit in een persbericht.

Uit de studie die Sphinx heeft gedaan blijkt dat goede opslag meer is dan alleen het opbergen en verbergen van producten en andere attributen die je in een badkamer kan vinden. Het bedrijf vindt dat een rustige badkameromgeving wordt gecreëerd op het moment dat er nagedacht is over het plannen van de ruimte en als alle items netjes en geordend zijn opgeborgen op een manier dat je ze snel kan terugvinden.

Hoeveel producten heb ik?

De hoeveelheid cosmeticaproducten, handdoeken, toiletrollen etc. hangt sterk af van de grote van het gezin. Daarnaast is het goed om te weten hoe vaak een product wordt gebruikt, want om te weten hoeveel ruimte er daadwerkelijk nodig is om een badkamer efficiënt in te delen, is zulke informatie onmisbaar. Hoeveel handdoeken zijn er nodig en hoeveel potjes en flesjes moeten er worden opgeborgen? “Een fles wc-reiniger heb je waarschijnlijk minder vaak in de hand dan een tube tandpasta. En je zult de handdoeken vaker vervangen dan je scheermes.”

Kan ik erbij?

De studie die Sphinx heeft gedaan gaat verder dan alleen het uiterlijk van de opbergkastjes. Zo keken zij ook naar de reikwijdte van de gebruiker. “Ideaal gezien dienen dagelijkse producten, zoals tandpasta, te worden opgeslagen binnen een optimaal bereik van ongeveer 0,28 vierkante meter – wat overeenkomt met de gemiddelde armlengte van een volwassene”, legt het bedrijf uit. “Producten die minder vaak gebruikt worden, zoals schone handdoeken en extra toiletpapier, kunnen buiten deze optimale bereikzone worden opgeslagen, maar nog steeds binnen een straal van ongeveer 0,37 vierkante meter.”

Vergroten van het gemak

Het uitgebreide onderzoek lijkt wat overdreven, maar het ontwerpen van de badkamer helpt volgens Sphinx bij maximaliseren van het opbergpotentieel in je badkamer. “De nieuwe badkamerserie Sphinx Acanto is op basis van deze kennis ontworpen. Sphinx Acanto biedt net zoveel flexibiliteit als de gebruikers nodig hebben.” Het concept moet vrijheid bieden om de meubelcomponenten naar wens van de gebruiker in te kunnen dienen en aan te passen. “Met deze nieuwe serie kan je de badkamerruimte optimaliseren en creëer je een perfecte rustige omgeving waar je kunt ontspannen, omdat alles op de juiste plek ligt.”

 

Gerelateerde artikelen