​Onafhankelijke zonnepanelentest Fritts helpt consument bij keuze

Erik op 1 juni 2016 | 2 minuten leestijd
Fritts, specialist op het gebied van zonne-energie, introduceerde onlangs een nieuwe, onafhankelijke zonnepanelentest. In plaats van naar de korte termijnprestaties van zonnepanelen te kijken, zoals bij veel online-tests het geval is, beoordeelt de review-methode van Fritts zonnepanelen op maar liefst dertig punten. Het advies dat hieruit voortkomt, kan consumenten helpen bij het maken van een keuze.

De meeste tests die momenteel beschikbaar zijn, zijn veelal gebaseerd op een testperiode van twee tot drie jaar. Hiermee wordt de lange termijn echter over het hoofd gezien. Fritts stelt dat het belangrijk is om ook factoren als degeneratie (hoe snel neemt het vermogen van het paneel af?) en bouwkwaliteit mee te nemen.

Fritts claimt dan ook dat haar methode alle componenten meet die van invloed zijn op de prestaties en levensduur van zonnepanelen. Hiermee hoopt Fritts een zo compleet mogelijk beeld te creëren van alle zonnepanelen die momenteel op de markt zijn.

Aankoopadvies

Fritts biedt naast de test ook persoonlijk aankoopadvies en verschillende services. Door hier een kleine vergoeding voor te vragen, blijft de test onafhankelijk.

Lees ook:‘Consumenten weten weinig tot niets over eigen zonnepanelen’

Gerelateerde artikelen