Omzet installatiebedrijven omhoog, winst blijft achter

Erik op 26 april 2017 | 2 minuten leestijd
De installatiebranche is in de afgelopen tijd uit de crisis gekomen. De omzetten gaan omhoog en de arbeidsmarkt wordt krapper. Volgens het bedrijf Elektrotransfer heeft 75 procent van de installatiebedrijven de wind weer in de zeilen. Ook over het eerste kwartaal van dit jaar worden de goede cijfers doorgezet. De vraag die overblijft is alleen of de hogere omzet ook hogere winst met zich meebrengen.

Meer winst is waar een bedrijf naar streeft. Omzet is leuk, maar daar koop je niet zo veel voor. Volgens Elektrotransfer is een hogere winst voor veel bedrijven een realistisch doel. Zo raden zij aan te besparen op personeelskosten. “Het besparen op personeelskosten is niet het makkelijkst om op te besparen, maar wel belangrijk en het uiteindelijk veel opleveren”, geeft het bedrijf aan. “Je wilt natuurlijk dat je personeel zo efficiënt mogelijk werkt.” Automatisering is daardoor een voorgedragen oplossing. “Zoals digitale werkbonnen, digitale facturatie en de hulp van software of apps bij periodiek onderhoud? Dit kan uren werk schelen.”

Weet waar je inkoopt

Ook het besparen op inkoop kunnen bedrijven veel opleveren. Elektrotransfer: “Inkoop gaat vaak ‘even snel’ of bij de groothandel met de ‘laagste prijs’. Maar dit is uiteindelijk niet altijd het voordeligst.” Door goed te weten waar je het beste kan inkopen, zal de winst volgens de onderzoekers stijgen.

Opleidingen en trainingen

“Weet jij welke subsidies je van de OTIB kan krijgen en bij welke instanties je het best en voordeligst de trainingen kan laten volgen?” Kwaliteit staat voorop en jouw personeel up to date houden met de laatste kennis is daarbij belangrijk. Maar opleidingen en trainingen zijn daarbij belangrijk. De juiste opleidingen in combinatie met subsidie kunnen de omzet optimaliseren.

Onderzoek

Elektrotransfer is een landelijke inkoopcombinatie die de trends en ontwikkelingen in de elektrotechniek goed in de gaten houdt. Naast de collectieve inkoopafspraken met de grote 4 elektrotechnische groothandels en A-merk fabrikanten heeft Elektrotransfer ook inkooppartners op het gebied van telefonie, brandstof en huurmaterialen. Als partner van de Installatie Academie krijgen aangesloten leden extra voordeel en advies op het gebied van opleidingen en cursussen.

Gerelateerde artikelen