OK CV is meer dan alleen een keurmerk

Erik op 9 mei 2017 | 2 minuten leestijd
Sinds 2014 bestaat het keurmerk OK CV dat door Stichting OVI in het leven is geroepen en financieel wordt ondersteund door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De oprichters van het keurmerk zien voor zowel consumenten als installateurs de voordelen in: “Het keurmerk OK CV moet bij zowel installateurs als consumenten een vertrouwd gevoel creëren  over de veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van de installatie, het onderhoud en het verbruik van de cv-ketel.”

Drie redenen om het keurmerk OK CV te voeren

Het Keurmerk OK CV laat zien waar het bedrijf voor staat. Veiligheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid zijn zaken waarnaar steeds meer wordt gevraagd door zowel de klant als de overheid. Met het kwaliteitslabel OK CV laat een installatiebedrijf meteen zien dat het deze belangrijke waarden meeneemt in het werk.

  1. OK CV geeft de klant garantie voor periodiek onderhoud.
  2. Het kwaliteitslabel voor het verrichten van periodiek onderhoud aan cv-ketels biedt consumenten en andere opdrachtgevers (zoals woningcorporaties) de garantie dat het onderhoud precies volgens de voorschriften van de fabrikant wordt verricht.
  3. OK CV creëert aandacht voor energiebesparing en duurzame oplossingen.

Strenge eisen

Aan het voeren van het keurmerk zijn strenge eisen verbonden. Het bedrijf, de medewerkers en de meetapparatuur moet aan bepaalde voorwaarden voldoende waarbij vakbekwaamheid voorop staat. “De erkenningen en certificaten stellen eisen aan onder meer de vakbekwaamheid van medewerkers, waaronder de technisch beheerder. De erkenningen en certificaten kunnen schriftelijk worden aangevraagd.

Gerelateerde artikelen