Nuon stapt over op warmtepompen

Erik op 1 mei 2017 | 2 minuten leestijd
Gasgebruik is op zijn retour. Het duurt nog wel enkele decennia voordat het gebruik van gas volledig verleden tijd is, maar de omslag vindt inmiddels plaats. Dat vraagt ook aanpassingen van de manier van werken van gasleveranciers.

Nuon stapt daarom in de warmtepompen. Vanaf september gaat het bedrijf grootschalig betaalbare warmtepompen aanbieden. Daarmee stapt het energiebedrijf over op een duurzamere manier van energieopwekking. Nuon gaat bij het leveren van warmtepompen samenwerken met NIBE en Feenstra. “Met de warmtepomp daalt het gasverbruik per woning naar verwachting met 30-50%.”

Ventilatie gekoppeld

De warmtepompen koppelen de mechanische ventilatie in de woning aan de CV-ketel. Het product dat het bedrijf op de markt gaat brengen haalt warme uit de lucht die normaal wordt uitgestoten door de woningen via het ventilatiesysteem. “Deze warmte gaat vervolgens naar de CV-installatie voor het verwarmen van de woning. Omdat de CV-installatie wordt ‘voorverwarmd’ door de warmtepomp, is er veel minder aardgas nodig.” Volledig afstappen van het gas doet Nuon daarmee niet.

Klanten en voordeel

“Met deze warmtepomp is de woning duurzamer en zuiniger, met behoud van het comfort”, zegt  Cindy Kroon, directeur consumentenmarkt van Nuon. “Onze warmtepomp is de meest compacte en betaalbare onder de warmtepompen. Hij biedt een eenvoudige oplossing om minder aardgas te gebruiken. Een klein kastje – zo groot als een koffer – dat een grote besparing oplevert. Het rendement is veel hoger dan de rente die je nu op je spaargeld krijgt.” De eerste klanten kunnen zich inmiddels aanmelden.

Consumenten gaan besparen met de warmtepomp doordat er minder gas wordt gebruikt. Als extra voordeel zal de cv-ketel langer meegaan doordat deze minder warmte hoeft te produceren. 

Gerelateerde artikelen