Noodverlichting: grote kans voor installateurs

Erik op 6 oktober 2015 | 2 minuten leestijd
Naar schatting hangen er zo’n 14 tot 16 miljoen noodverlichtingsarmaturen in Nederland. Slechts 1 miljoen daarvan staan onder contract en worden jaarlijks gecontroleerd. De rest wordt niet gecontroleerd, terwijl dit wel wettelijk verplicht is. Een grote kans voor installateurs, weet Caspar Norg van Uw Duurzame Installateur. Daarom riep hij de Noodverlichtingsspecialist in het leven, om deze kans onder de aandacht te brengen. Norg sprak hierover tijdens Elektrotechniek 2015.

“E-installateurs kijken doorgaans met jaloezie naar een loodgieter die jaarlijks een ketel kan controleren”, zegt Norg. “Men is onder de veronderstelling dat we dergelijk contractwerk niet hebben binnen de elektrotechnische branche. Dat hebben we dus wel, maar we doen er niets mee.” Om deze reden startte Uw Duurzame installateur, in samenwerking met Rexel, Checkmore en Van Lien, een nieuw initiatief: de Noodverlichtingsspecialist.

Noodverlichtingsspecialist

“Met de Noodverlichtingsspecialist brengen we noodverlichting onder de aandacht”, zegt Norg. “Zo rijdt de Noodverlichtingspolitie door heel Nederland om het onder de aandacht te brengen. Daarnaast sturen we flyers rond, waarin we bedrijven herinneren aan hun noodverlichting. Niet veel mensen weten dat een jaarlijkse controle verplicht is. In geval van schade kan het gebrek aan die controle ertoe leiden dat de verzekering niet uitkeert en dat je aansprakelijk gesteld kan worden voor schade.”

Daarnaast houdt de Noodverlichtingsspecialist zich bezig met het ontzorgen van installateurs. “We bieden installateurs kant-en-klare contracten, die juridisch kloppen maar ook lekker lezen. Daarnaast hebben we pakketprijzen bedacht, die voor de installateur interessant zijn, maar ook concurrerend zijn. Ook hebben we kant-en-klare persberichten klaar liggen die installateurs regionaal kunnen verspreiden.”

Eigen initiatief

De Noodverlichtingsspecialist biedt installateurs de tools om ermee aan de slag te gaan, maar ze moeten zelf ook initiatief nemen. Norg: “Daar ligt de grote kans. Pak het zelf op en breng het onder de aandacht bij je klanten.”

Norg merkt dat er relatief weinig aandacht besteedt wordt aan noodverlichting, zowel onder installateurs als eigenaren van de armaturen. “Er liggen hier grote kansen voor installateurs. De cursus die je ervoor moet doen, is vrij pittig. Daarom ligt de focus er niet op. Maar de kansen die er liggen zijn groot.”

Ga naar de website voor meer informatie.

Gerelateerde artikelen