NOM-keurmerk dit jaar nog een feit

Erik op 7 april 2016 | 2 minuten leestijd
Stroomversnelling werkt momenteel hard aan een keurmerk voor Nul-op-de-meter. Het samenwerkingsverband hoopt het keurmerk dit jaar nog te presenteren. De testversie van het NOM-Keur werd onlangs al gelanceerd.

Het keurmerk gaat bepaalde eisen stellen aan het ontwerp, de uitvoering en het onderhoud van zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten. ‘Het NOM-Keur legt hiermee de basis voor de prestatieafspraken tussen woningeigenaar en aanbieder en maakt producten onderling vergelijkbaar’, licht Stroomversnelling toe. ‘Aanbieders kunnen hun NOM-product aan de hand van het NOM-Keur laten toetsen.’ Op deze manier biedt het keurmerk zekerheid aan de klant en komt men niet voor verassingen te staan.

Kwaliteitsborging

Met andere woorden: De NOM-keur gaat voor kwaliteitsborging van Nul-op-de-meter producten/concepten zorgen. Het keurmerk biedt een schare aan specificaties en technische eisen waar Nul-op-de-meter projecten aan moeten voldoen. ‘Daarbij gaat het niet alleen om technische eisen, maar bijvoorbeeld ook om comfort, het binnenmilieu, flora & fauna, veiligheid, en de communicatie met de bewoner/woningeigenaar’, aldus Stroomversnelling.

Lees ook: Stroomversnelling raast voort

Gerelateerde artikelen