Niko Group neemt Deense lichtsturingsproducent Unotech over

Erik op 21 augustus 2013 | 2 minuten leestijd
Servodan, een Deense dochter van Niko Group, heeft het Deense Unotech overgenomen. Op die manier versterkt Niko zijn portfolio met energiezuinige oplossingen voor lichtsturing, voornamelijk voor kantoor- en winkelverlichting. De overname zorgt voor een omzetstijging van 20% voor Servodan.
Niko, specialist in schakelmateriaal, toegangscontrole, lichtsturing en huisautomatisering nam het Deense Servodan in 2008 over en breidde toen zijn assortiment intelligente lichtsturingssystemen gevoelig uit. Niko-Servodan is vandaag marktleider in Denemarken en heeft een brede waaier aan sensoren en bedieningssystemen die elke lichtbesturingstaak in het professionele segment aankunnen. Daar wordt nu een reeks sensoren van Unotech aan toegevoegd, geschikt voor bv. DALI-sturing.
 
Jo De Backer, CEO van Niko Group: “De overname van Unotech zorgt ervoor dat we nu een oplossing kunnen bieden voor 100% van de marktvragen dankzij een volledig portfolio. De knowhow van Unotech is een belangrijke versterking voor Niko Group.” De overname betekent een boost waardoor Niko-Servodan zich in de toekomst nog verder zal kunnen specialiseren in innovatieve lichtsturingssystemen. Deze overname laat Niko Group toe om zijn positie in de tertiaire sector fundamenteel te verstevigen. Niko Group verwacht met deze overname een belangrijke groei in België en Nederland, maar ook in Noorwegen, Zweden en Denemarken (de thuismarkt van Servodan).

Gerelateerde artikelen