​Nieuwe UPS klaar voor gebruik binnen industrie 4.0 gedachte

Erik op 14 november 2016 | 2 minuten leestijd
​Binnen een ontwikkelingstijd van nog geen twee jaar brengt Huawei weer een nieuw type UPS (Uninterruptible Power Supply) op de markt. Het betreft een modulair UPS model met incorporeerde batterijen met een vermogen tussen 25KW en 75KW N+1.

Dit model is inzetbaar bij een vraag van  ≤ 25KW (N+1), ≤ 50KW (N+1) en ≤ 75KW (N+1). Met dit vermogen leveren de modules ook een ruimtebesparing van 50% op, en dus zijn ze uiterst compact en prima geschikt voor kleine ICT dataruimtes waar maximaal 25 rack’s staan.

Uitbreidbaar frame

Binnen het frame kunnen totaal vier powermodules geplaatst worden met modulaire batterijlades, interne en externe communicatie en een statische bypass. De UPS powermodules en de bypassmodules zijn, net als de voorgaande 5000 E series, ‘hot-swoppable’. Dit betekent dat de computerapparatuur of –onderdelen los te koppelen zijn terwijl het systeem in bedrijf is voor service of onderhoud. Ook dit model blijft een ‘open source’ systeem zonder codes in de systeemsoftware zodat iedere partij hier onderhoud op kan uitvoeren.

Nieuwe opties

Daarbij heeft deze UPS een aantal nieuwe opties zoals een geïntegreerd monitoring- en reguleringssysteem met actieve meldingen binnen de monitorsmogelijkheden. Ook is het voorzien van ‘iFan’ en ‘iCap’, die de ventilatoren op rotatiesnelheid en de condensatoren op temperatuur en interne weerstand meten. Alle meetwaren zijn real-time uit te lezen en ook zijn er actieve meldingen in te stellen voor de gebruiker en/of onderhoudspartij.

Gerelateerde artikelen