Nieuwe Sphinx badkamer speelt in op trends

Erik op 25 september 2017 | 3 minuten leestijd
Verschillende materialen gebruiken in de badkamer spreekt veel consumenten aan. Ook het gebruik van meerdere kleuren valt in de smaak. Sphinx constateerde een trend en heeft daar hun nieuwe productenlijn op aangepast: de Sphinx Acanto.

Sphinx lanceert met de Acanto een breed assortiment aan wastafels, badkamermeubels, spoelrandloze Rimfree closets, bidets en baden. “Uit al deze elementen kan de consument haar eigen, uiterst persoonlijke badkamer ontwerpen en tot in detail naar wens inrichten.”

Materialen en afwerking

“Door het aanbod van verschillende materialen en afwerkingen, zoals glas, metaal, houtdecor en lak, kan de consument spannende combinaties maken binnen de Sphinx Acanto serie”, legt Sphinx hun keuze voor de nieuwe badkamer uit. De klant heeft een keuze uit verschillende vormen waarbij de nadruk ligt op zachte, organische vormen en rechte lijnen.

Randloos toilet 

De badkamers kunnen worden uitgevoerd met de Rimfree spoeltechniek. Deze gebruiksvriendelijke en hygische techniek, die door Sphinx is gepatenteerd, zorgt voor gemak bij de eindgebruiker. “Deze closets zijn eenvoudig te reinigen door het ontbreken van een spoelrand en door de gladde, gesloten oppervlakken met verdekte bevestigingen.” De zitting is eenvoudig te verwijderen door de Quick Release-functie voor een snelle en grondige reiniging. 

Apothekerskast in de badkamer 

Een apotherkerskast wordt in de keuken al veelvuldig gebruikt, maar is nieuw in de badkamer. De hoge kast kan daarbij dienen als tussenschot in de badkamer bijvoorbeeld om het toiletgedeelte te scheiden van de badkamer. Ook de spiegelkast is een onderdeel van de badkamer waar Sphinx trots op is. “Zowel de deuren, als de volledige achterzijde aan de binnenkant van de kast, zijn voorzien van een spiegeloppervlak met verlichting. De beide draaideuren hebben aan de binnenzijde aflegplateaus, waardoor make-up, scheerspullen en andere verzorgingsproducten altijd binnen handbereik zijn, terwijl het spiegelbeeld goed zichtbaar blijft.” 

Installatie 

Bij de installatie van de Sphinx Acanto badkamer wordt er gestreefd naar een snelle en veilige montage. Om dat te realiseren, gebruikt Sphinx het slimme bevestigingssysteem: Easy Fast Fix 2. “Voor montage hoeft het closet of het bidet alleen nog aan de draadstangen gehangen en – voor de bevestiging van de zitting – vastgezet te worden met een inbussleutel.” Het bevestigingssysteem, Easy Fast Fix 1,  biedt montagegemak voor wastafels van 90 tot 120 centimeter omdat de bevestigingen zijn voorgemonteerd. “De wastafel wordt vastgezet door deze over de draadstangen te schuiven. Het is vervolgens niet meer nodig om de wastafel te ondersteunen. Voor het vastzetten wordt de wastafel uitgelijnd en met moeren vastgedraaid.”

Gerelateerde artikelen