Nieuwe sokkel geeft installateur meer veiligheid en gemak

Erik op 3 maart 2017 | 2 minuten leestijd
Tijdsbesparing en een verbeterde veiligheid. Welke installateur zegt daar nee tegen? PEHA, het productmerk van Honeywell, introduceert namelijk nieuwe en verbeterde sokkels voor stopcontacten. Honeywell: “Elektriciens profiteren van diverse montagevoordelen, zoals onder de sokkels verstopte klauwbevestigingen met automatische vergrendeling en een galvanische scheiding tussen de draagring en sokkel.”

Sokkels voor stopcontacten moeten tijdens het bouwen en bij renovatiewerk makkelijk en veilig te plaatsen zijn. De sokkels die Honeywell nu op de markt brengt verhindert de galvanische scheiding tussen de draagring en klauwbevestigingen dat de draagring onder stroom komt te staan als de fase tijdens de montage beschadigd raakt. Hierdoor moet de montage veiliger maken met als voordeel dat de montage ook een stuk sneller wordt. “Zodra de schroeven worden losgedraaid, springen de klauwbevestigingen automatisch in de uitgangspositie terug. Zo kunnen ze tijdens de montage of demontage niet blijven hangen of vast komen te zitten.”

Montage

De sokkel heeft een speciale vorm en een grote hoekradius wat er aan bijdraagt dat de draadinvoering eenvoudiger wordt. Draadbreuk wordt beschermd doordat kabels minder worden gebogen. Elke millimeter telt bij inbouwcontactdozen. Honeywell heeft hier aan gedacht door de nieuwe sokkels een lage inbouwdiepte te geven waardoor montage eenvoudiger wordt. “Vanwege de verlaging van twee millimeter in het midden is de sokkel met grote eenvoud in de inbouwcontactdoos aan te brengen,” legt de leverancier verder uit. “Dankzij de ergonomische snelkoppeling met verbeterde drukpunten en speciale ingangspunten voor schroevendraaiers met een platte kop of kruiskopschroevendraaiers is de sokkel ook snel en eenvoudig te demonteren.”

Gerelateerde artikelen