​Nieuwe richtlijn voor levensloopbestendig wonen

Erik op 11 november 2015 | 1 minuut leestijd
Claudia Reiner, vicevoorzitter van Uneto-VNI reikte vorige week de richtlijn ISSO 77 Installaties voor levensloopgeschikte woningen uit aan Marnix Norder, voorzitter van het Aanjaagteam Langer Zelfstandig Wonen. Deze richtlijn biedt een scala aan installaties die ervoor kunnen zorgen dat ouderen langer zelfstandig kunnen wonen.

De richtlijn dient als ondersteuning voor opdrachtgevers en –nemers in de woningbouw, zodat zij een betere keuze kunnen maken uit de beschikbare installaties die levensloopbestendig wonen mogelijk maken.

Experts

Om de richtlijn te realiseren, zijn verschillende experts, uit verschillende sectoren, ingeschakeld. De experts komen vanuit zorginstellingen, woningcorporaties, gemeenten, de bouw en de installatietechniek.

Stichting ISSO stelde de richtlijn op in opdracht van UNETO-VNI, KIEN en Opleidingsfonds OTIB. Het maakte hierbij gebruik van kennis uit voorgaande projecten, zoals WelThuis. In dit project werd een galerijwoning in Delft, uit de jaren zeventig, levensloopbestendig gemaakt.

2016

De ISSO-richtlijn is begin volgend jaar beschikbaar zijn. UNETO-VNI, Stichting KIEN en OTIB organiseren dan enkele voorlichtingsbijeenkomsten om de nieuwe richtlijn toe te lichten.

Gerelateerde artikelen