Nieuwe ontwikkel- en productielocatie voor duurzame energie opslag

Erik op 13 februari 2019 | 2 minuten leestijd
iwell opent vandaag een nieuwe ontwikkel- en productielocatie voor duurzame energie opslag. Aan de Atoomweg op het Utrechtse industrieterrein Lage Weide ontmoeten de oude en de nieuwe energiewereld elkaar. Op de plek waar ooit steenkolen werden gestookt om Utrechters van stroom te voorzien, vestigt iwell haar ontwikkel- en productielocatie. Ze werken daar aan groene en duurzame batterij technologie om de transitie naar duurzame energie te versnellen.

Hun eerste product rolt daar nu al van de band. De Cube is een door iwell ontwikkeld batterijsysteem dat wordt geplaatst in appartementencomplexen. Aan de Atoomweg wordt verder gewerkt aan de ontwikkeling van duurzame batterij technologie om de transitie naar duurzame energie te versnellen. 

De Cube slaat door zon en wind opgewekte energie op en levert dit aan bewoners van de complexen en terug aan het net. Een technologie waarmee iwell voorop loopt in Nederland.

Onder de ruim 100 genodigden tijdens de onthulling vandaag zijn speciale gasten van de gemeente Utrecht, Woningcorporatie WoonForte en Netbeheerder Enexis.

Gerelateerde artikelen