​‘Nieuwe Nest-thermostaat werkt niet naar behoren’

Erik op 16 december 2015 | 2 minuten leestijd

De derde generatie van Google’s Nest thermostaat werkt volgens veel consumenten niet naar behoren. De nieuwe Nest V3 hoort in staat te zijn om ketels modulerend aan te sturen door middel van OpenTherm-ondersteuning, maar bij verschillende ketels is dit niet het geval. Dit blijkt uit verschillende reacties van consumenten op de website Tweakers.

De problemen doen zich in ieder geval voor bij verschillende modellen van merken als Intergas, Bosch, Vaillant en Remeha.

OpenTherm

In principe hoort de Nest V3 het OpenTherm-protocol gewoon te ondersteunen. Wanneer een ketel dit ondersteunt, is het mogelijk om de ketel in kwestie modulerend aan te sturen. Hiermee heeft de thermostaat meer controle over de cv en wordt de aansturing ervan verfijnder dan het traditionele aan/uit-principe.

Er komen echter veel klachten binnen dat dit OpenTherm-protocol niet werkt en dat de Nest V3 de temperatuur nog steeds regelt via het aan/uit-principe.

Een woordvoerder van Nest liet tegenover Tweakers weten op de hoogte te zijn van de problemen. De problemen worden momenteel onderzocht.

Gerelateerde artikelen