Nieuwe kranen door Europese regels

Erik op 22 februari 2017 | 2 minuten leestijd
Delabie heeft een nieuwe mechanische wastafelmengkraan. De nadruk van de 2621EP kraan ligt op hygiëne. Het watervolume in de kraan wordt bijvoorbeeld tot 85 procent verminderd waardoor ook de bacteriegroei wordt tegengewerkt.

De smalle doorgang voor het water zorgt voor een grotere stroomsnelheid. Dit heeft als voordeel dat de vorming van de biofilm beter wordt beheerd. Daarnaast heeft de kraan geen uitloop omdat de biosafe kraanuitgang direct is geïntegreerd op de kraan. “Doordat deze vervaardigd is uit hostaform, en een volledig gladde binnenkant heeft, wordt aanhechting van onzuiverheden en kalk onmogelijk en wordt de ontwikkeling van bacteriën en vochtige kiemhaarden voorkomen.”

Europese regels

Door nieuwe Europese richtlijnen voor drinkwater is het voor sanitairfabrikanten noodzakelijk hun producten daar op aan te passen. Delabie heeft ook de 2621EP aangepast aan deze richtlijnen. “De kranen worden zo ontworpen dat er geen contact is tussen het water en chroom, nikkel en lood. Zo wordt puur en zuiver water verdeeld.”

Veilig gebruik

Om veilig gebruik te kunnen maken van warm water, is de nieuwe kraan uitgevoerd met een temperatuurbegrenzing en een binnenwerk met drukcompensatie. Het systeem in de kraan kan drukverschillen in het net opvangen. De technologie biedt tevens een automatische antiverbrandingsveiligheid door een onmiddellijke sluiting van het WW bij onderbreking van het KW. Hierdoor worden brandwonden bij de gebruiker uitgesloten.

De nieuwe kraan viel al in de prijzen en Delabie kreeg de German Design Award uitgereikt. 

Gerelateerde artikelen