​Nieuwe gedragscode NSVV verhoogt kwaliteit lichtberekeningen

Erik op 3 november 2015 | 2 minuten leestijd
De Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde (NSVV) heeft op 1 november de nieuwe Gedragscode Lichtberekeningen gelanceerd. Met deze code, tot stand gekomen in samenwerking met NLA, kunnen vakmensen laten zien dat ze vakmanschap leveren. De NSVV hoopt met de gedragscode de kwaliteit van de lichtbranche naar een hoger niveau te tillen.

Om dit aan te tonen is het zaak dat leveranciers, adviseurs, lichtontwerpers, installateurs en armaturenfabrikanten de gedragscode ondertekenen en natuurlijk naleven.

Stap vooruit

Rob van Heur van NSVV vindt de Gedragscode Lichtberekeningen een belangrijke stap vooruit in de lichtbranche en op weg naar een duurzame samenleving. “Mede door de komst van LED is er veel veranderd in de lichtwereld. Iedereen kan lichtleverancier worden. Je bestelt een container met LEDs uit China en je bent lichtleverancier. De verwachtingen van LED zijn hoog en er worden hoge eisen gesteld aan duurzaamheid en energiebesparing. Er zijn veel partijen die roepen dat ze professionals zijn, maar niet alle ins en outs van het vak kennen. Het gevolg is dat klanten vaak teleurgesteld zijn”, aldus Van Heur in een persbericht. De Gedragscode Lichtberekeningen moet hier verandering in brengen.

Registreren

Wilt u zich registreren voor deze gedragscode. Dat kan op de website van NSVV. Partijen die de code ondertekenen worden opgenomen in een lijst van professionals die volgens de gedragscode werken. Ook de lijst is te vinden op de website van NSVV.

Gerelateerde artikelen