Nieuwe Flow-logger van Fluidwell

Erik op 15 maart 2021 | 2 minuten leestijd
Duranmatic introduceert de nieuwe F103 Flow / Totalizer met logfunctie van Fluidwell, een Nederlandse fabrikant van indicatoren voor flow-, druk- en temperatuur meting.

De F103  is een flowindicator en totalizer voor vloeistoffen en is het eerste model uit de Fluidwell F-serie indicatoren die de mogelijkheid biedt voor  flow-registratie (datalogging) . Het display toont tijdens gebruik gelijktijdig  de actuele flowsnelheid en een totaal, evenals het geaccumuleerde totaal, het dagelijkse totaal en dag-totalen totalen van 15 voorgaande dagen.

Als er meer flowmetingen en historische gebeurtenissen in de loop van de tijd vastgelegd dienen te worden is de optionele flowregistratie een goede tool. Deze extra functie  in het instrument vervangt de standaard 15 dag totalen door een logger die 1500 interval-, 600 dagelijkse en 724 gebeurtenissen registreert.
Het loginterval kan vrij worden gedefinieerd van elke minuut tot dagelijks. Gebeurtenissen zoals, gewist totaal, gewijzigde menu-instellingen of een fabrieks-reset kunnen ook worden gelogd. Elke geregistreerde log bevat de flow, totaal, geaccumuleerd totaal en een datum/ tijdstempel met lognummer. Het logboek kan worden gedownload als csv-bestand met behulp van een gratis softwaretool.
De F103 is ook verkrijgbaar als intrinsiek veilige uitvoering volgens klasse 1, divisie2 (CSA C-US) of met een explosieveilige behuizing in de E-serie, de E112 voor ATEX zone 2.

Gerelateerde artikelen