Nieuwe distributie-klemblokken voor eenvoudig bedraden

Erik op 12 augustus 2016 | 2 minuten leestijd
​Een slim verdeelconcept begint met een goede basis. Om daarbij te helpen kom het bedrijf ABB met een serie nieuwe DBL distributie-klemblokken. “De compacte en modulair ontworpen blokken combineren een eenvoudige installatie met een grote mate van flexibiliteit in gebruik.”

Met de nieuwe blokken wil ABB vooral inspringen op de multifuntionele gebruiksmogelijkheden voor de installateur. “Met één blok kunnen drie verschillende configuraties worden samengesteld: 1-polige splitter van stroomcircuit naar meerdere uitgangen en meerdere distributie-klemmenblokken kunnen eenvoudig worden gekoppeld om op die manier als meerpolige splitter te worden ingezet. Elk distributieblok wordt geleverd met kant-en-klare markeringsets, heeft meerdere ingangen kunnen ook worden gegroepeerd tot één uitgang. Deze optie is onder meer interessant voor zonne-energietoepassingen”, legt het bedrijf verder uit.

Eenvoudig bedraden

“De DBL distributie-klemmenblokken zijn voorzien van een flexibel en omkeerbaar front dat aan de boven- en onderzijde kan worden geopend om het bedraden zo veel mogelijk te vereenvoudigen.”

Tijdsbesparing

Ook wordt er volgens de producent tijd bespaard met het gebruik van het distributieconcept omdat het bedraden en assembleren gemakkelijk gaat. “Zo kunnen de nieuwe distributie-klemmenblokken van ABB worden gebruikt voor zowel aluminium als koperen bedrading. Het modulaire en aanrakingsveilige concept maakt daarnaast het gebruik van busbars, isolatoren, bevestigingsmiddelen en beveiligingsschermen overbodig. Daarmee kan tot 80% worden bespaard op de assemblagetijd ten opzichte van conventionele systemen.”

De DBL-serie distributie-klemmenblokken wordt geleverd in 6 varianten in de range 80A – 400A, 1500 V AC/DC.

Gerelateerde artikelen