Nieuwe cv-ketel Nefit klaar voor de toekomst

Erik op 17 november 2017 | 3 minuten leestijd
De AquaPower cv-ketel krijgt een nieuwe generatie. Deze voorraadtoestellen bieden volgens ontwikkelaar Nefit een warmwatercomfort van het hoogste niveau. Het bedrijf komt met twee nieuwe producten: de Nefit 9000i AquaPower Plus HRC30 en HRC45.

De nieuwe lijn is uitgevoerd met een glazen voorzijde en een touchscreen. Voor de nieuwe producten heeft het bedrijf gekozen voor onderscheidende, hoogwaardige materialen. Zo is de voorkant opgetrokken uit titaniumglas. Hierin is het bedieningspaneel geïntegreerd. De componenten aan de binnenkant zijn voornamelijk gemaakt van metaal. 

Energielabel

Het uiterlijk is overigens niet de enige verandering ten opzichte van eerdere generaties. “Zowel de 30 kW-uitvoering, als de 45 kW-variant krijgt in combinatie met Nefit Easy energielabel A+”, schrijft het bedrijf in een persbericht. De 9000i AquaPower Plus toestellen zijn uitgerust met een QuickLoad boiler. Deze slimme boiler met oplaadtechnologie moet zorgen voor een maximale warmteoverdracht. “Door een extra platenwisselaar wordt het tapwater op temperatuur gebracht en in de RVS-boiler van 40 liter opgeslagen.” De units produceren per minuut tot 21 liter warm water op 40 graden Celsius met een maximum temperatuur van 65 graden. “Het boilerdeel, eveneens met glazen voorzijde, kan los worden getransporteerd en eenvoudig aan de ketel worden bevestigd voor een strak geheel.” 

Vermogen

Dankzij de combinatie van CW6-comfort en een hoog cv-vermogen verziet, voornamelijk de 9000i AquaPower Plus HRC 45, aan de vraag van de markt. De markt wil graag krachtige unit die grotere woningen voorzien in hun warm waterbehoefte. Het product heeft een Low Energy cv-pomp wat resulteert die volgens de fabrikant tot 75% zuiniger is dan conventionele pompen. “Met een nieuw type gasluchteenheid heeft de 9000i een groot modulatiebereik tot 11% van het totale vermogen. Bovendien kan letterlijk met een handomdraai worden overgeschakeld op andere gassoorten.” Met die laatste optie is de nieuwe ketel klaar voor de toekomst als er wordt overgeschakeld naar groen gas.

Bediening en domotica 

De installateur worden geholpen bij de bediening van de cv-ketel. Zij worden intuïtief door het menu geleid. Dit heeft ook voordelen voor de eindgebruiker. Daarnaast kunnen zij kiezen om een koppeling te maken met de Nefit Easy thermostaat die eveneens kan worden bediend door middel van de bijbehorende app.

 

 

Gerelateerde artikelen