Nieuwe 10-inch switches bij Conrad Electronic

Erik op 27 november 2020 | 3 minuten leestijd
Professionele netwerktechniek vormt de basis van elke data-infrastructuur op het bedrijf, op kantoor of in de home-office. Juist kleinere bedrijven hebben echter meestal geen ruimte voor of behoefte aan grote 19-inch server- of netwerkkasten. Met de drie nieuwe Gigabit-switches DN-80115, DN-80117 en DN-95331 van DIGITUS zijn er nu ook efficiënte en compacte oplossingen in 10-inch formaat, met elk 1 HE. De drie switches bestrijken het volledige toepassingsspectrum van unmanaged via L2+-switches met managementfuncties tot Power over Ethernet plus (PoE+) technologie. Toepassing is mogelijk in een afzonderlijk netwerk of als onderdeel van een grotere netwerkinfrastructuur.

De DN-80115 is de standaardoplossing voor middelgrote netwerkomgevingen en vormt de eerste Gigabit-switch in 10-inch formaat met 16 poorten in de portfolio. Alle poorten ondersteunen de auto MDI/MDIX-functie, waardoor crossoverkabels en uplink-poorten overbodig zijn, omdat voor de gegevensoverdracht de pinbezetting van het aangesloten apparaat wordt gecontroleerd.

De DN-80117 is de optimale 8-poorts L2+-switch voor kleine netwerkomgevingen die gemanaged moeten zijn. Met behulp van functies zoals Port-Control, Port-Mirroring, VLAN of Multicast-ondersteuning kunnen bijvoorbeeld convergentietoepassingen in middelgrote netwerken probleemloos worden weergegeven en beheerd. Beheerders kunnen hiervoor naast een eigen webinterface ook SNMP-, SSH-, CLI-, Telnet-, TACACS+- en RMON-protocollen gebruiken. Op basis van de ASIC-technologie worden niet-blokkerende IP-switching-oplossingen met Gigabit-snelheid ondersteund. 

De DN-95331 8-poorts switch verbindt de huidige PoE+/802.3at-standaard met Level 2-beheerfuncties en is hiermee geschikt voor de hoogste netwerkeisen in kleine en middelgrote bedrijven. Dankzij het powermanagement van in totaal 80 watt, waarbij afzonderlijke poorten tot 30 watt kunnen leveren, kunnen probleemloos PoE-compatibele apparaten zoals accesspoints, IP-telefoons of IP-camera’s zonder extra stroomvoorziening in het netwerk worden geïntegreerd.

“Onze nieuwste 10-inch netwerkswitches leveren maximale prestaties en nemen zo min mogelijk ruimte in beslag. Door L2 Managed-functies zoals VLAN of Link Aggregation en met maximaal 16 poorten zijn de DIGITUS-producten ook perfect te gebruiken in complexe netwerkstructuren”, aldus Thomas Schentek, Product Manager van het merk DIGITUS.

“De nieuwe switches van DIGITUS zijn zeer geschikt voor kleinere netwerkstructuren met weinig apparatuur maar kunnen ook als onderdeel van een grotere infrastructuur worden gebruikt. Met deze flexibiliteit vullen wij ons aanbod op het gebied van 10 inch optimaal aan. Thuis of in een professionele omgeving kan zo een ruimtebesparende, krachtige infrastructuur worden opgebouwd. Met de drie nieuwe apparaten beschikken beheerders over alle mogelijkheden”, aldus Stefan Liermann, Senior Expert Product Management van Conrad Electronic.

Gerelateerde artikelen