​Nieuw solarpark verweeft zonnepanelen met natuur

Erik op 31 maart 2016 | 2 minuten leestijd
NL Solarpark ontwikkelt een momenteel een zonnepark in Hengolo, waar de zonnepanelen onderdeel zijn van een prachtige natuuromgeving en waar tevens schapen grazen. Het park, dat De Kwekerij gaat heten, telt 7000 zonnepanelen, verdeeld over 7 hectare grond. Op 29 maart gaven de betrokken partijen op feestelijke wijze het startschot voor de ontwikkeling van het park.

Energiecoöperatie Qurrent neemt de verkoop van de opgewekte stroom, goed voor 550 huishoudens, voor zijn rekening.

Groen

Richard Klatten, directeur van Qurrent, in een persbericht: “Solarpark de Kwekerij is een fantastisch voorbeeld hoe je met een creatieve aanpak draagvlak creëert voor groene stroom. Het park ligt direct tegen een woonwijk aan en de betrokkenheid van de bewoners is groot. Zij profiteren straks van een prachtig park en groene energie. Wij geloven in de combinatie van het nuttige met het aangename. Groene energie opwekken doe je samen.”

Het park is een samenwerking tussen NL Solarpark, De Kwekerij BV, Sunwatt, NL Greenlabel, Hoekstra en Wissing en de gemeente Hengelo. De Kwekerij wordt in de lente van 2017 waarschijnlijk toegankelijk voor publiek. In augustus van dit jaar levert het park echter al duurzame stroom.

Lees ook: De mooiste zonneparken ter wereld.

Gerelateerde artikelen