Nieuw LED verlichtingssysteem voor Sint-Pieter in Vaticaanstad

Erik op 22 februari 2018 | 1 minuut leestijd
Na nieuwe verlichting voor het Sint-Pietersplein, is Osram nu bezig met LED-verlichting van de gelijknamige basiliek in Vaticaanstad. Nu de verlichtingsberekeningen en -simulaties zijn afgerond, gaat het project de laatste fase in.

De grootste kerk ter wereld is nu 10 keer helderder dan voorheen. Dit komt dankzij het nieuwe verlichtingssysteem bestaande uit totaal 700 armaturen met meer dan 100.000 krachtige LED’s. Ook valt er nu geen storende slagschaduw meer over de inscripties in de muur onder de deklijsten van de basiliek. Tijdens de tests bleek al dat details van de kunstwerken in de koepels nu veel beter zichtbaar zijn.

Het nieuwe verlichtingssysteem accentueert de karakteristieken van het gebouw, de architectuur en de beelden en marmeren oppervlakken. Ook kan het licht aan speciale eisen worden aangepast voor bijzondere gelegenheden, zoals televisie-uitzendingen. De kerk wordt niet alleen beter verlicht, ook zal het energieverbruik met ongeveer 85 procent dalen. Voor Kerst 2018 moet het project volledig afgerond zijn.

Gerelateerde artikelen