Nieuw flexibel alu-perssysteem belooft 40% minder montagetijd

Erik op 3 mei 2018 | 2 minuten leestijd
Bonfix, het snelst groeiende fittingmerk van Europa, introduceert een nieuwe productlijn: een alu-perssysteem. Bij de ontwikkeling is veel aandacht besteedt aan het montagegemak van de installateur. Zo zijn de buizen flexibel, is er een handige kleurcodering aangebracht en zijn er minder koppelstukken nodig dan bij andere systemen.

Het nieuwe alu- perssysteem bestaat uit een serie perskoppelingen met geïntegreerde o-ringen en alu-pers buizen geschikt voor drinkwater- en cv-installaties. De buizen zijn flexibel en op rol verkrijgbaar tot een lengte van 100 meter. Hierdoor zijn minder koppelstukken nodig. Volgens Bonfix leidt dit tot wel 40% tijdsbesparing ten opzichte van andere typen installaties.

Leak Before Pressed

Het montagegemak blijkt ook uit de o-ringen, deze zijn stevig geïntegreerd in de body van de fitting. Doordat de ringen strak en enigszins verdiept in de body liggen, is de kans dat de ring beschadigt of meestroopt bij het inleiden van de buis zo goed als nihil. Het systeem is bovendien met maar liefst 6 verschillende profielbekken te dichten. De maatvoering van iedere fitting is voorzien van een duidelijke kleurcodering zodat de benodigde materialen snel kunnen worden gepakt. De dichtheid kan goed gecontroleerd worden dankzij de Leak Before Pressed functie.

RVS pershuls

Voor de pershuls is bewust niet gekozen voor aluminium, maar voor RVS. Het voordeel van RVS is dat dit materiaal niet gevoelig is voor zuren en bijtende stoffen. Dit maakt de koppeling minder kwetsbaar en duurzamer. De body van de koppeling is van messing en ontving goede reacties van installateurs: “perfect afgewerkt en van goede kwaliteit”, was het oordeel. Zowel de fitting als de buis bevatten het KIWA Water Mark en de KOMO Keur. Wanneer het systeem als geheel volgens de richtlijnen uit de technische documentatie wordt geïnstalleerd, geldt een garantietermijn van 10 jaar.

Gerelateerde artikelen