Nieuw concept voor Kludi keukenmengkranen

Erik op 1 maart 2021 | 3 minuten leestijd
Kludi – specialist in keuken- en badkamermengkranen – heeft een nieuwe visie en concept op de keukenmengkraan. De mengkranenfabrikant heeft haar assortiment van keukenmengkranen kritisch herzien en grondig aangepast. De nieuwe visie op keukenmengkranen kreeg vorm in het concept ‘Kitchen Competence – Performance for Life’.

Met dit nieuwe concept geeft Kludi haar assortiment een heldere, overzichtelijke structuur. Logisch ingedeeld, zowel voor de keukenspecialist als voor de consument. Bovendien introduceert Kludi een aantal noviteiten met verhoogd bedieningsgemak voor de gebruiker en een sterk vereenvoudigd installatiegemak voor de installateurs. Zo biedt het nieuwe keukenmengkranenconcept dubbel gemak en comfort.

‘Functionaliteit heeft prioriteit’

De nieuwe structuur van het assortiment van keukenmengkranen is mede gebaseerd op geboden functionaliteit van de betreffende keukenmengkraan. De mengkraan is het meest gebruikte voorwerp in de keuken. Daarom tellen voor de gebruiker vooral de prestatie, de betrouwbaarheid, het bedieningscomfort en -gemak.

Kludi verdeelt haar assortiment in drie klassen: ‘Comfort’, ‘Comfort Plus’ en ‘Excellence’. Mengkranen uit de klasse ‘Comfort’ bieden alle basisfuncties die essentieel zijn in de keuken, zoals een draaibare uitloop om het water te richten waar het nodig is. Mengkranen in de categorie ‘Comfort Plus’ hebben nog een andere praktische functie, zoals een uittrekbare uitloop, een spoeldouche of een multi-aansluiting. De ‘Excellence’-mengkranen maken het werk in de keuken gemakkelijker met verschillende extra functies en bieden maximaal comfort.
Daarnaast heeft Kludi het assortiment van keukenmengkranen ingedeeld naar de vormgeving van de uitloop. De ‘M-Line’ omvat de gangbare, veelgevraagde mengkranen met een rechte uitloop. ‘L-Line’ staat voor mengkranen met een slanke, L-vormige, gebogen uitloop. ‘C-Line’ tenslotte kenmerkt zich door de halfronde, gebogen uitloop.

‘Minder is meer’

Kludi combineert deze herstructurering van het assortiment met een geleidelijke afbouw van haar productgamma voor de keuken. De huidige 15 series met in totaal meer dan 80 varianten, worden teruggebracht naar slechts acht lijnen met zo’n 35 verschillende modellen. “Zoals we al succesvol hebben doorgevoerd in ons aanbod van badkamermengkranen, spitsen we nu ook ons aanbod van keukenmengkranen toe op wat de klant echt wil en nodig heeft”, licht Kludi toe. “Voor de professionele partijen in de keukenbranche betekent dit sneller en eenvoudiger voorraadbeheer en meer overzicht en inzicht in het assortiment. Zo kan de keukenspecialist haar klanten ook beter de verschillen en mogelijkheden uitleggen en toelichten. Kortom: helderheid en overzicht biedt onze partners in de keuken- en installatiebranche gemak en snelheid. En daarmee is er meer ruimte voor aandacht voor hun corebusiness.”

Gerelateerde artikelen