Nieuw collectief faciliteert gezamenlijke aanschaf zonnepanelen

Erik op 3 mei 2016 | 2 minuten leestijd
Vereniging Eigen Huis, KiesZon en SolarNRG slaan de handen ineen om meer mensen te voorzien van zonnepanelen. Eerder werden ook al collectieve acties uitgevoerd om de gezamenlijke aanschaf van zonnepanelen te faciliteren.

Collectieve Inkoop Zonnepanelen is bedoeld om barrières weg te nemen die consumenten beletten om zonnepanelen aan te schaffen. Denk hierbij aan gebrek aan informatie en onzekerheid over merken, installateurs en de aanschafprijs. Bovengenoemde organisaties bundelen hun kennis en inkoopkracht om complete zonnestroomsystemen van A-kwaliteit, tegen een voordelige prijs, in te kopen en vervolgens aan te bieden aan de consument.

Alle drie de organisaties hebben ervaring met het aanbieden van zonnestroomsystemen. Zo levert KiesZon complete zonnestroomsystemen aan deelnemers van het initiatief in de provincies Zeeland, Noord-Brabant, Limburg (en gedeeltes van Gelderland en Overijssel). Vereniging Eigen Huis heeft in de afgelopen jaren al 13.000 zonnestroomsystemen opgeleverd. SolarNRG uit Poeldijk zal ondersteuning bieden bij het aanbieden van zonnestroomsystemen.

Collectieve Inkoop Zonnepanelen is half april van start gegaan.

Lees ook: Deelplatform voor zonnepanelen moet coöperaties gemakkelijker maken.

Gerelateerde artikelen