​Niet tegen elkaar maar met elkaar

Erik op 21 maart 2016 | 2 minuten leestijd
Voor iedereen die betrokken is bij onze branche is het een belangrijke vraag: hoe gaat de energievoorziening zich in de komende decennia ontwikkelen? De rol van aardgas is op de langere termijn uitgespeeld maar staat politiek in Den Haag nu al onder druk. En niet alleen door de gebeurtenissen in Groningen, milieu-aspecten spelen in de overwegingen een steeds zwaardere rol.

De discussie scherpt aan: je bent voor of je bent tegen. Het gebruik van fossiele brandstoffen is ongewenst en eindig, aan de andere kant zien we de onmogelijkheid om op heel korte termijn van de bestaande (aard) gasinfrastructuur afscheid te nemen.

Toekomst

Er wordt van alle kanten gezocht naar de oplossingen voor morgen. Als onderdeel van een internationaal concern werkt Nefit/Bosch hier van harte aan mee. We volgen alle ontwikkelingen op de voet en houden alle opties open. Een allesomvattend alternatief lijkt daarbij niet te bestaan: er zullen verschillende oplossingen komen voor verschillende situaties. En de winst zit daarbij ook in slimme combinaties. Dat is de drijfveer waarmee wij naast onze HR-ketels ook aandacht besteden aan zonne-energie. En waarom we op de VSK een uitgebreid programma warmtepompen hebben geïntroduceerd met maar liefst 48 varianten. Ook hier verschillende oplossingen voor verschillende situaties. 

Concurrentie?

Het is niet per definitie de warmtepomp tégen de HR-ketel, maar ook de warmtepomp in combinatie mét de HR-ketel. Daar waar we zonder HR-ketel willen en kunnen, hebben we de all electric-oplossing. En daar waar we de HR-ketel (nog) niet kunnen missen, hebben we een slim hybride systeem. En dat ook nog eens in combinatie met zonne-energie.  Niet tegen elkaar, maar met elkaar. Is dat niet de meest realistische manier om te komen tot een duurzame toekomst?

Gerelateerde artikelen