Niet onnodig stoken door bewegingssensor

Erik op 4 mei 2016 | 2 minuten leestijd
​Onnodig stoken is voor niemand leuk. Er zijn in de afgelopen jaren zodoende al meer innovaties op de markt gekomen om energieverbruik te verlagen. Een slimme thermostaat die op afstand kan worden bediend is daar een voorbeeld van, maar het bedrijf DRL Products wil de gebruiker nog een stapje verder helpen.

De leverancier van design radiatoren brengt een elektrische radiator op de markt die beweging waarneemt door middel van een sensor en niet meer stookt op het moment dat het niet nodig is. Ook stookt de radiator minder als er een raam of deur open staat. Op de website van DRL Products schrijft het bedrijf: “Een elektrische radiator die uw huis duurzaam verwarmt, geruisloos in- en uitschakelt en er ook nog eens uitziet als een stijlvol decoratiestuk… Fictie? Nee, hoor! De DRL E-COMFORT KLIMA beschikt over deze kwaliteiten, en méér.”

Gebruiksklaar

Het apparaat heeft een gebruiksvriendelijk display en verspreidt, zo meldt DRL Products, “een aangename warmte die het comfort in de ruimte naar een hoger niveau tilt.” De gebruiker zit er dus warmpjes bij en bespaart stroom en daardoor geld. Het display geeft aan hoe hoog het verbruik is. “Deze radiatoren zijn stekkerklaar, eenvoudig te installeren en te programmeren.”

De radiator is momenteel al voor de Nederlandse markt te verkrijgen. 

Gerelateerde artikelen