Niet alleen voor ontbijtjes naar IKEA Haarlem

Erik op 29 oktober 2014 | 2 minuten leestijd
Een primeur voor IKEA Haarlem: de meubelgigant heeft als eerste vestiging zonnepanelen in de verkoop. Klanten kunnen er naast meubels, accessoires en ontbijtjes nu ook terecht voor complete zonne-energie systemen.

“De verkoop van zonnepanelen aan consumenten is een logische stap in het realiseren van de doelstellingen van onze duurzaamheidsstrategie”, zegt Lisen Wirén, Sustainability Manager van IKEA Nederland. “Niet alleen willen we als bedrijf volledig overschakelen op schone energie. Ook willen we betaalbare en praktische oplossingen voor het besparen van energie bereikbaar maken voor zoveel mogelijk mensen.”

Dunne, zwarte panelen

In een speciaal ingerichte zonne-energie shop kunnen klanten zich vergapen aan de zonne-panelen van Ikea. Het aanbod bestaat uit complete zonne-energie systemen van het Chinese Hanergy, inclusief advisering, installatie, online monitoring van het rendement en garantie. Het energiebedrijf levert zogenaamde ‘thin film’ systemen, die bestaan uit dunne, zwarte panelen. Ideaal voor het Nederlande klimaat, want volgens Hanergy presteren de panelen goed bij veel bewolking en weinig direct zonlicht.

Ikea Utrecht volgende in rij

Gemiddeld zijn consumenten zo’n 4400 euro kwijt aan een compleet zonne-energie systeem van IKEA. IKEA winkels uit heel het land zullen het voorbeeld van Ikea Haarlem volgen en binnenkort ook zonne-panelen verkopen. IKEA Utrecht is als eerstvolgende aan de beurt; daar opent medio november een zonne-energie shop. 

Gerelateerde artikelen