Nest thermostaat krijgt goedkopere variant

Erik op 18 september 2017 | 2 minuten leestijd
De Nest E, zo gaat de goedkopere versie van de welbekende Nest thermostaat heten. Bij de nieuwe editie is de metalen behuizing, zoals we die kennen bij de Nest thermostaat, vervangen voor wit plastic en is het scherm simpeler gemaakt.

Het uiterlijk is eigenlijk het enige waarmee de Nest E afwijkt van de originele Nest thermostaat, want qua functionaliteit doen de twee niet voor elkaar onder. Wel zal het domoticaproduct bruikbaar zijn voor minder verwarmingssystemen en is niet met alle systemen te koppelen doordat de bekabeling anders is dan de eerdere varianten.

Ritme en app

Nest staat bekend als een slimme thermostaat die leert van het ritme van de gebruiker. Het product is te bedienen met een app. Zo kan de gebruiker overal de warmte in het huis bedienen, maar de temperatuur is ook via de ring in te stellen.

Simpelere uitvoering

Waar de originele nest is uitgevoerd met een kleurenscherm, heeft de Nest E een scherm met enkele kleuren. De uitstraling is daardoor eenvoudiger dan de ‘grotere broer’. Bij de Nest E wordt alleen de temperatuur weergegeven. De tijd en het weer zullen niet zichtbaar zijn.

Minder opvallend

Waarom zou je eigenlijk jouw klant adviseren om een Nest E te kopen? Om te beginnen is de prijs lager dan de Nest met een metalen behuizing. Waar de gemiddelde prijs van een Nest bijna 250 Amerikaanse dollar is, wordt de Nest E aangeboden voor 169 dollar. Daarnaast valt de witte variant minder op. Ideaal voor consumenten die witte muren hebben en niet zitten te wachten op opvallende thermostaat aan de muur.

Momenteel is de Nest E nog niet verkrijgbaar in Europa, maar de plannen voor een lancering zijn inmiddels gemaakt. De planning is daarbij dat nog voor het einde van het jaar de Nest E in Europa te verkrijgen is. 

Gerelateerde artikelen