Nest luistert naar wensen en komt met update

Erik op 16 juni 2016 | 2 minuten leestijd
Slimme thermostaten worden steeds populairder in Nederland. En met de toenemende populariteit nemen ook de wensen van de gebruikers toe. De derde generatie thermostaat van Nest krijgt daarom een update om nog beter te voldoen aan de wensen van de consumenten.

“We zijn er achter gekomen dat er twee type mensen zijn in deze wereld”, laat Nest weten, “Het type dat de doelstellingstemperatuur wil weten en het type dat de huidige temperatuur wil weten.” Om beide type klanten te voorzien in hun eisen, krijgt de Nest in de nieuwe update zowel de huidige binnentemperatuur, de doelstellingstemperatuur die door de klant worden ingesteld en de weerverwachtingen. Eén van de mogelijkheden van de thermostaat is dat hij beweging waarneemt, oplicht als iemand de kamer betreedt door middel van infrarood en de tijd of temperatuur laat zien in het display.

Hogere eisen

“Bij de eerste versie die we in 2011 introduceerde hebben we besloten de doelstellingstemperatuur beter zichtbaar te maken. Het was een thermostaat geen thermometer.” Daar komt het bedrijf nu op terug in de nieuwe update. Daarnaast hebben de ontwikkelaar de functies van de thermostaat op het display meer laten lijken op de app die de consument kan gebruiken om de temperatuur in huis op afstand te regelen.

Energiebesparing

De Nest is bedoeld om consumenten beter inzicht te geven in hun energieverbruik. “Nest laat dagelijks zien hoeveel energie je verbruikt in de Energiegeschiedenis en maandelijks in je Nest-rapport. Zo kun je zien wanneer je meer energie verbruikt zoals in het weekend of op maandagavond en hoe je dat kunt verminderen.”

Voordeel installateur

De nieuwe versie van Nest is nu al in Nederland te verkrijgen. Voordeel voor de installateur is dat er steeds meer slimme thermostaten worden geïnstalleerd in Nederland en consumenten vaak de nieuwe producenten kopen via de installatiebedrijven, bij hen advies inwinnen of hulp nodig hebben bij de installatie.

Gerelateerde artikelen