NEN en het CCV willen betere brandblussystemen

Erik op 7 april 2016 | 2 minuten leestijd
​NEN en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) gaan samenwerken om de wildgroei in normen en regels voor brandblusinstallaties aan te pakken. Onlangs sloten de directeuren van beide partijen een samenwerkingsverband af.

In een persbericht laat NEN weten wat de samenwerking precies behelst. “De samenwerking moet ertoe leiden dat het in de praktijk gemakkelijker wordt om kwalitatief goede brandblusinstallaties te ontwerpen, aan te leggen en te onderhouden.” NEN en het CCV willen graag betere en duiderlijkere normen en voorschriften waarbij de aansluiting met de praktijk essentieel is. De nieuwe normen en voorschriften moeten daarnaast werkbaar zijn in het hele proces waarbij de kosten zo laag mogelijk moeten worden gehouden.

Veel voordelen

“Voor adviseurs biedt een duidelijk omschreven norm houvast om een doeltreffende brandbeveiliging te ontwerpen voor iedere situatie. Installateurs krijgen een norm die praktisch en uitvoerbaar is. En verzekeraars de zekerheid dat installaties die volgens de norm zijn ontworpen, aangelegd en onderhouden, het risico op een brand verminderen”, leggen de beide partijen uit. “Tenslotte wordt het voor certificatie- en inspectie-instellingen gemakkelijker om sprinklerinstallaties te certificeren en te inspecteren.” 

Gerelateerde artikelen